Hier zie je een foto van Hoe maak je een cv in word.jpg

Hoe maak je een cv in word? Slaag Met Deze Tips.

Een handgeschreven curriculum vitae is het mooiste; maar hoe maak je een CV in Word?

Hoe maak je een cv in word? Het schrijven op een PC of Laptop van een Microsoft Word document gaat de meesten van ons nog wel lukken. Echter, het schrijven van een Word document waarin tekstblokken zitten, meerdere kolommen en wellicht wat grafische elementen dat is hele andere koek.

In ons dagelijks gebruik van allerlei elektronische apparaten is Word bijna niet meer weg te denken en ondanks dat reikt onze kennis van het programma vaak niet verder dan 10-15%. MS Word is in zijn basis is redelijk simpel. Echter, het heeft ook heel erg veel technische facetten, die documenten geheel kunnen opfleuren.

 Uw CV Moet Opvallen

Stelt u zich eens voor dat u een HRM-medewerker bent in een middelgrote onderneming. U plaatste een advertentie, en de eerste sollicitatiebrieven worden met de post bezorgd. Waar zou u opletten als u de eerste brieven gaat openen.

De structuur van de brief is het eerste dat opvalt. Wellicht een afwijkende kleur van de brief, geprint op een net iets netter papier. Tekstblokken die mooi omlijnt zijn. Een foto in de rechterbovenhoek. U zult versteld staan van hoeveel verschillende formaten brieven er kunnen zijn. Echter, een sollicitatiebrief moet nooit saai zijn, hij moet opvallen. U kunt ook opvallen door correcte netheid, een afwijkend letter type.

We mogen ervan uitgaan dat de brieven die opvallen op een apart stapeltje gelegd worden, en dat is nou net de bedoeling.

 CV De Basis Elementen

Of u uw CV nu met de hand schrijft of met gebruik van de computer, de basis elementen blijven hetzelfde.

U begint altijd met uw personalia, die volledig en compleet dienen te zijn. Gevolgd door een kleine introductie van uw zelf. Uw carrièrepad, gevolgd door uw opleidingen, een opsomming van uw skill-set, wellicht wat informatie over wat u bezig houdt buiten uw werkzaamheden, en eventuele referenties.

Als u deze volgorde volgt, zit u redelijk in de goede richting van het schrijven van een succesvol curriculum vitae.

 Eerste Stappen CV Schrijven In Word

Voordat u uw opmaak van het document gaat maken, stellen we voor eerst alle informatie op te schrijven in platte tekst – tekst die nog geen opmaak heeft. Dus vergeet de eigenlijke opmaak in het begin. Zorg dat de bovenstaande volgorde wordt aangehouden, en type alle informatie volledig in MS Word. Op die manier kunt u letten op alle informatie die in het CV aanwezig dient te zijn. En al gauw zult u zien dat dat best veel informatie en details zijn.

 Opmaak in Microsoft Word

Vraagje; hoe maak je een CV in Word? Om eerlijk te zijn, het opmaken van een CV in Microsoft Word is niet erg gemakkelijk. MS Word is een uitgebreid programma, en zonder diepe kennis van de materie van opmaak, zal het er best mooi uitzien, echter het zal de echte finesse missen. Uit eindelijk wilt u dat uw CV er professioneel uitziet. Gebruik daarom een CV Word template, of een CV voorbeeld in Word. Op deze manier krijgt u een CV gratis.

 

Hoe maak je een cv in word.jpg

 Wilt U een Word CV voorbeeld of een lege CV downloaden?

 Microsoft Word Templates

Hier wordt het pas echt interessant, daar Microsoft Word diverse zogenaamde templates kent. Dit zijn een soort sjablonen, die al volledig opgemaakt zijn, en vaak voor zien van een nep tekst. U hoeft dus alleen maar uw eigen data – die u al in platte tekst geschreven had te kopiëren en plakken. Een kind kan de was doen. Echter, de sjablonen in Word zijn ook nog redelijk standaard. CV Word templates zijn er online werkelijk duizenden sjablonen te koop, en daar zit er vast wel eentje bij, die ook bij u of bij uw carrière past. Vaak zijn deze Word template CV’s gratis online te verkrijgen.

 Copy Paste Curriculum-Vitae

Als u niet zo een schrijver bent, en de een kan wat beter overweg met tekst dan de ander, dan waarom niet onderdelen van uw CV kopiëren van voorbeeld CV’s die ook online te vinden zijn voor diverse beroepen. Echter, blijf bij uzelf, en laat in uw sollicitatiebrief en CV altijd de echte persoon doorschijnen. Doe je dat niet, dan kan een sollicitatiegesprek op een teleurstelling uitdraaien.

Dus goed kopiëren van een ander, is altijd beter dan slecht zelf schrijven.

 Hoe doet je dat, een lege CV downloaden?

Hoe maak je een CV in Word? Dat moet nu geen probleem meer zijn. De uitdaging van het schrijven van uw eigen CV kan best een spannende bezigheid zijn. Denk ook niet dat U even een CV-tje schrijft. Het schrijven van een degelijk CV, daar is tijd voor nodig. Het prachtige tekstverwerkingsprogramma Microsoft Word, kan daar in bijstaan, en als dan ook nog gebruik gemaakt wordt van Word templates, dan kan het bijna niet meer mis gaan.

Gerelateerde Posts

    Do NOT follow this link or you will be banned from the site!